0486 67 57 72
Menu
Logo Duurzaam Bouwen

Energiebewuste aannemer

Energiebewuste Aannemer

Energiebewuste aannemer

DUURZAAM BOUWEN...

Duurzaam bouwen is het resultaat van duurzaam denken, duurzaam ontwerpen en duurzaam ontwikkelen. Ze legt de basis voor een schone, leefbare en duurzame toekomst. Door duurzame bouwtechnieken en duurzame materialen te gebruiken. Door innoverende, betaalbare technieken voor energieopwekking, klimaatbeheersing en waterzuivering toe te passen die CO2-neutraal zijn.

Duurzaam bouwen is zodanig bouwen dat u optimaal gebruik maakt van ruimte, energie, water en materialen. De tijd van energieverslindende gebouwen is voorbij. De tijd is gekomen dat vastgoed zelf energie opwekt, lucht en water zuivert, en afval benut voor de opwekking van energie. Een utopie zegt U? Geenszins.

... versus Energiebewuste AannemerDuurzaam - en energiebewust bouwen wordt meer en meer de norm. Om bouwbedrijven hier ten volle te kunnen in ondersteunen lanceerde Bouwunie het project Energiebewuste Aannemer.

Met dit kwalitatieve label, uitgereikt door een gerespecteerde organisatie en gecontroleerd door een extern keuringsorganisme, kunnen bouwbedrijven die bewust omgaan met duurzaam en energiebewust bouwen zich duidelijker profileren in de markt.

Een "Energiebewuste Aannemer" is een aannemer die voldoende opgeleid is om energiebewust te kunnen bouwen en de klant hierover te informeren en adviseren.


Bijna Energie Neutraal bouwen 


 

BEN staat voor bijna-energieneutraal.

Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs.

Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwplannen? Bouw nu al BEN!

BEN-bouwen is vandaag al de slimste keuze! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.

Meer info? Kijk op www.energiesparen.be/BEN


Wil je meer weten over Duurzaam Bouwen of het label "Energiebewuste Aannemer"?

... neem dan zeker een kijkje op www.bouwunie.be onder de rubrieken:

"Duurzaam Bouwen"

of

"Energiebewuste Aannemer".